Social Icons

miercuri, 29 aprilie 2015

26 de lectii de viata in 26 de ani

      
          De curand a fost ziua mea si am inceput din nou sa meditez la viata mea si sa ma gandesc la ceea ce am invatat pana in prezent. 26 de lectii sunt destul de putine, insa am hotarat sa ma rezum la acest numar si sa le aleg pe cele care au avut cel mai mare impact in viata mea in ultimii ani. Consider ca este intelept sa invatam unii de la altii, pentru ca viata este mult prea scurta ca sa aflam noi, personal, tot ce este bine sa stim.
Nu le-am notat in ordinea importantei lor, ci in mod aleatoriu.  

1. Prietenul adevarat iubeste oricand si in nenorocire ajunge ca un frate.
2. Dumnezeu va ingadui in viata ta tot ceea ce este mai bine pentru tine, chiar daca tu vei crede uneori ca ar trebui sa primesti altceva.
3. Daca nu iti controlezi gandurile, te vor controla ele pe tine. Vestea buna este ca tu alegi cine este stapan peste cine.
4. Daca Dumnezeu ar indeplini orice rugaminte a noastra, dupa cum vrem noi, ar fi vai si amar! Dumnezeu raspunde, dar o face cu intelepciune perfecta si, slava Lui, ca se intampla astfel!
5. Timpul pierdut este pierdut pentru totdeauna. El trebuie investit cu intelepciune.
6. Cand esti cu adevarat constient cat de mult te iarta pe tine Dumnezeu zilnic, iti vine mai usor sa ierti si tu, la randul tau, persoana care ti-a gresit.
7. Mandria si orgoliul au puterea de a distruge orice relatie.
8. Orice faci porneste de la un gand pe care il ai. Satan stie ca cel mai eficient mod de a distruge un om este la nivelul mintii.
9. Dragostea este in cea mai mare parte o alegere. In momentul in care cauti binele celeilalte persoane inainte de a-l cauta pe al tau, iubesti. Dragostea pune nevoile celuilalt inaintea nevoilor tale.
10. Gandurile negative nu iti vor oferi niciodata o viata pozitiva. Gandurile negative adauga la greutatea unei incercari.
11. Pacatul te va tine departe de Biblie si Biblia te va tine departe de pacat.
12. Biblia nu este data pentru a te ajuta pe tine sa cunosti cat mai multe, ci pentru a-ti transforma viata si pentru a te ajuta sa Il cunosti pe Dumnezeu.
13. Oamenii buni nu vor ajunge in cer, insa oamenii iertati, da.
14. Fara rugaciune esti un om vulnerabil, slab si aproape mort.
15. Scopul unei flori este sa infloreasca, nu sa se compare cu alte flori. Fiecare floare este unica si valoroasa.
16. In viata nu ne facem prieteni, ci ii descoperim.
17. Pana nu vei calca in papucii cuiva, nu il vei putea intelege cu adevarat, ci, cel mult, partial.
18. Nu rata nicio ocazie sa spui si sa arati celor dragi cat de mult ii iubesti si pretuiesti. Va veni o zi in care nu vei mai putea face acest lucru si acea zi ar putea fi chiar maine.
19. Cauta intotdeauna sa descoperi partea buna a fiecarui om. Aceasta te va ajuta, mai ales cand oamenii vor gasi bucurie in a-ti face tie viata dificila. Vei intalni si astfel de oameni. Insa nu uita, ca orice om are si ceva bun si ceva mai putin bun.
20. Mergi pas la pas cu Dumnezeu. El este cel ce te iubeste cum nimeni nu te va putea iubi si El cauta binele tau intotdeauna. Orice abatere de la planul Lui pentru tine iti va rani inima.
21. Ai grija ceea ce mananci. Nu te otravi singur, indiferent cat de delicios este.
22. Pune mare pret pe un program de somn corect, 22-6. Chiar daca rezisti, cat esti tanar, cu multe ore nedormite, in final te va distruge lipsa de disciplina in acest domeniu al vietii tale.
23. Fii intotdeauna amabil cu toti. Fiecare om duce cel putin o lupta, pe care o cunoaste doar el si Dumnezeu.
24. Pazeste-ti inima bine, dar cu intelepciune. Altfel, vei regreta si nu putin.
25. Cuvintele au o mare putere. Poti ucide sau poti da viata. Alegerea este a ta.
26. Fii o persoana care ii inspira pe ceilalti sa fie cea mai buna varianta a lor. Este una din cele mai mari satisfactii sa observi ca ai avut un impact bun in viata cuiva.


4 comentarii:

  1. Interesante principii, cred ca va trebui sa notez cateva ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost scris pentru a fi util si altor persoane! Asa ca ma bucur mult ca iti notezi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ţi-aş spune "La mulţi ani", dar mai bine să-ţi spună Dumnezeu aşa, că doar El îţi poate da aceşti ani! Trebuie să recunosc însă că sunt tare curios să aflu cum va suna cea de-a o suta ta lecţie de viaţă! :)
    Dumnezeu să te binecuvinteze, Cata! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. 100 de ani? :)) Wow! Ce sa spun? Vom trai si vom vedea daca ajung pana la acea varsta si ce voi mai invata pana atunci. Acum, mi-ai trezit cumva si mie curiozitatea.
    Domnul sa te binecuvanteze si pe tine, Teo! :)

    RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates