Social Icons

marți, 7 ianuarie 2014

Noi vrem tableta, iphone 5, altii vor sa traiasca ...

          Din martie 2011, in Siria a inceput un razboi cumplit. Numerosi copii au fost executati sau torturati in Siria, inclusiv bebelusi. Ma tot gandesc la acei lunetisti care au tras in atatia copii, atatia oameni … aproximativ 100 000 conform unor estimari realizate de BBC. Cum poti sa ucizi un copil? Cum poti sa dormi noaptea dupa? Cum poti sa o iei a doua zi de la capat? Sunt constienta ca stiu foarte putine lucruri despre acest razboi, dar ceea ce vad in poze este infiorator.

Infiorator este si faptul ca noi, ceilalti, care nu traim acest razboi pe pielea noastra, suntem absorbiti fie de problemele noastre (mici in comparatie cu ale altora), fie de materialism. Ne framantam ca vecinul are tableta si noi nu ne-am luat, ca are casa mai mare decat a noastra sau masina ultimul racnet. Ne gandim cum sa adunam mai mult, din ce in ce mai mult, de parca vom trai vesnic aici. Suntem absorbiti de a avea cat mai mult, sa ne fie noua bine si uitam de ce se petrece in jurul nostru.
         Circula pe net cateva poze cu un copilas sirian de 3 ani care, inainte de a muri, a afirmat faptul ca ii va spune lui Dumnezeu totul. Nu stim daca a spus sau nu asa ceva, dar pozele vorbesc de la sine despre atrocitatile ce se petrec in Siria in momentul de fata.

Multi isi pun intrebarea: ,,Unde este Dumnezeu acum? Daca El exista, de ce nu opreste raul?” O intrebare buna si legitima. Dupa cum spunea un om, pe care eu il respect foarte mult, ,,daca Dumnezeu ar elimina raul in acest moment, niciunul din noi nu ar supravietui in urmatoarea secunda, pentru ca fiecare dintre noi suntem pacatosi si rai. Dumnezeu nu uita si va face dreptate in mod desavarsit, dar toate la timpul lor. Pana atunci insa, ne da fiecaruia dintre noi sansa de a ne intoarce la El, pentru a nu fi despartiti de El pentru eternitate si in pedeapsa vesnica.”

          Veti spune: ,,Nu este lupta mea! Mi-e mila de ei, dar ce pot face eu?” Te poti ruga pentru ei, fierbinte, cu ravna si credinta. Si ii poti ajuta pe cei din jurul tau, cei cu care te intersectezi de-a lungul vietii, intrucat nimeni si nimic nu apare la intamplare in viata ta. Nu caut sa judec, si la mine mai are mult de lucrat Dumnezeu. Dar cred ca, in loc sa fim preocupati de noi insine, ar trebuie sa ne pese si de aproapele nostru. Voi lasa imaginile sa vorbeasca …

3 comentarii:

  1. Poate nu are legătură cu tehnologia, dar are legătură cu superficialitatea oamenilor.
    Vorbeam cu o colegă ieri de dragostea pentru animale. Mi-a spus că în nu știu ce țară s-a deschis un restaurant pentru câini. Zicea ea "cu cât se cheltuie pe un câine, care este ca un copil al lor ar putea hrăni un întreg sat din Africa!"
    Eu mă gândeam că ar putea să înfieze un copil.
    Bine ar fi dacă am fi orientați și spre ceilalți și nu așa de mult spre noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ar fi minunat. Iubesc cainii, dar pun un mai mare pret pe om, pe copii in special.

    RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates