Social Icons

miercuri, 5 iunie 2013

O intrebare la care nu ma asteptamRecent mi s-a pus o intrebare la care nu ma asteptam. Un amic dintr-o biserica m-a intrebat:  ,,Daca Dumnezeu a intentionat ca noi sa ne imbracam modest, de ce nu ne-a creat cu imbracaminte pe noi? Adam si Eva nu au fost creati imbracati." Desi m-a surprins faptul ca mi-a pus intrebarea asta, am apreciat sinceritatea cu care a pus intrebarea. Interesant este faptul ca in prezent chiar studiez cartea Geneza, deci sincronizarea este buna. In urma studiului, am inteles in felul urmator.

Adam si Eva au fost creati neprihaniti. Erau puri in toate fiinta lor: ganduri, vorbe si actiuni. Insa ei au ales sa cedeze ispitei si s-au razvratit impotriva lui Dumnezeu, muscand din fructul interzis. Foarte pe scurt de mentionat, atat Eva cat si Adam au pacatuit. Adam era capul familiei si era responsabil pentru Eva, de aceea a fost primul tras la raspundere de Dumnezeu. Eva a fost prima care a muscat din fruct si, pe deasupra, i-a dat si lui Adam sa manance, Adam, care era langa ea. (Geneza 3:6)
Dupa ce au pacatuit, totul a fost pervertit, incepand cu ei si terminand cu Universul. Ceea ce spusese Dumnezeu se implinea: in acel moment au murit spiritual si ceasul mortii fizice a inceput sa bata. Ei au ales sa pacatuiasca si au suportat consecintele alegerii lor. Insa Dumnezeu le si pregatise, in dragostea Lui, un plan de salvare. In plus, i-a izgonit din Eden pentru a nu manca din pomul vietii si a ramane vesnic in starea de pacat si despartire fata de Dumnezeu.
Tot in dragostea Lui, Dumnezeu le-a facut si haine oamenilor. Asadar, daca Dumnezeu a considerat potrivit sa imbrace omul, de ce omul incearca sa se dezbrace pas cu pas? Cu siguranta, facand asa o va face atat spre raul lui cat si spre raul aproapelui sau. Dumnezeu nu face niciodata nimic fara un motiv bine intemeiat.
Atunci cand te imbraci lipsit de modestie, il provoci pe cel de langa tine sa pacatuiasca si prin aceasta pacatuiesti si tu.

Mai mult, daca dorinta lui Dumnezeu nu ar fi fost ca noi sa ne imbracam modest, nu ar fi lasat aceasta in scris. Sunt o multime de versete in Biblie unde i se spune crestinului sa se imbrace modest. Am sa amintesc doua din ele.
1 Timotei 2:9-10: ,,Vreau, deasemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor cari spun că sînt evlavioase."
1 Corinteni 6:19-20: ,,Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu? Şi că voi nu sînteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, cari sînt ale lui Dumnezeu."

Modestia este un subiect complex, insa nu este greu de inteles si aplicat atunci cand se doreste cu adevarat lucrul acesta. Vrei sa te imbraci modest? Iata o sugestie aici: Imbraca-te asa cum ai dori ca si alte femei sa se imbrace in preajma sotului tau.
Bineinteles, nu doar femeile trebuie sa fie cu luare aminte la acest aspect. Si barbatii trebuie sa se imbrace modest, astfel incat sa nu fie pricini de poticnire, ci sa trateze persoanele din jurul lor cu respect.
Pentru a ne imbraca modest necesita timp si energie, insa intotdeauna se merita. Niciodata nu poti spune: ,,Gata. Ma imbrac modest acum. Nu ma mai confrunt cu problema asta!" A te imbraca modest este un proces, nu un eveniment. Zi de zi trebuie sa analizezi cum trebuie sa te imbraci si inima cu care faci asa.


Un argument in plus in favoarea modestiei este acela ca o persoana imbracata modest este oricand frumoasa si, dupa cum cineva spunea, se aseamana cu o perla de mare pret, invelita in scoica ei.
Si sa nu uitam: modestia porneste din inima si se reflecta in exterior. La fel si lipsa de modestie. 

Nota: Dupa cum s-a putut observa, nu am facut public numele persoanei care mi-a pus aceasta intrebare, intrucat scopul acestei postari este sa ne faca sa meditam asupra modestiei, actionand ca atare. Persoana a primit un raspuns ( in privat ) mai complex din partea mea. Apoi, am scris si cateva cuvinte pe acest subiect, in cazul in care mai sunt si altii ce si-au pus intrebari asemanantoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates