Social Icons

vineri, 31 mai 2013

Privind dincolo de aparente ...Cei mai multi dintre noi suntem de acord cu cel/cea care spune ,,Frumusetea vine din interior ..” si chiar sustinem sus si tare: ,,Da, asa este. Ai dreptate!”, insa cati dintre noi traim ceea ce aprobam? Cati dintre noi privim cu adevarat dincolo de aparente? In 1 Samuel 16:7b scrie ,,Domnul nu Se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul Se uita la inima.” Dumnezeu intotdeauna spune adevarul, omul se uita, intr-adevar, la ce izbeste ochii … intai, insa sunt si altii care, imediat dupa aceea, realizeaza ca ceea ce trebuie cu adevarat sa ,,caute” la cineva, este omul din interior. Si un astfel de om imi doresc sa fiu. Imi doresc ca intotdeauna sa ,,exersez” in a cauta sa descopar omul din interior. De ce? Am cel putin doua motive. Aspectul fizic este trecator, dar fiinta din interior este vesnica si nu se schimba atat de usor. Un alt motiv ar fi acela ca omul din interior iese intotdeauna ,,la suprafata” in imprejurari grele si nu numai, iar in viata drumul nu ne este presarat doar cu petale de trandafir, ci si cu spinii lui.

Cat de frumoase sunt mainile care tin cu drag o Biblie uzata de atata studiat; mainile care sar fara preget in ajutorul celui in nevoie, care lucreaza neobosite pentru aproapele sau!
Cat de frumoase sunt picioarele celor care se duc sa spuna si altora de cat de mult ii iubeste Dumnezeu, de sacrificiul suprem facut pentru ei!
Cat de frumosi sunt ochii blanzi, plini de iubire pentru cei din jur! Cu ce ,,m-ar incalzi” ochii negri , patrunzatori sau cei albastri cristalini, daca sunt indiferenti atunci cand ai nevoie de ajutor sau plini de mandrie si dispretuitori fata de ceilalti? Cat de frumosi sunt ochii care aleg sa nu cedeze ispitei!
Cat de frumoasa este gura care alege sa incurajeze, sa binecuvanteze, sa raspunda bland atunci cand i se vorbeste dur sau cand i se aplica ,,tratamentul dureros al tacerii”!
Cat de frumoasa este inima care Il poarta in ea pe Dumnezeu!
Nu as vrea sa fiu inteleasa gresit. Nu afirm acum si niciodata ca cei atragatori din punct de vedere fizic nu sunt frumosi. Ce spun eu este faptul ca frumusetea adevarata vine din interior spre exterior.

Lydia Prince si sotul ei

O femeie ca Lydia Prince, a trecut cu siguranta, de multe ori, neobservata pe strada. A fost probabil catalogata de multi ca fiind o femeie urata, insa a fost o femeie deosebit de frumoasa. A fost o femeie care si-a pus dorintele normale si bune (de a fi casatorita, la casa ei ) in asteptare, pentru a merge acolo unde a trimis-o Dumnezeu, ,,singura”. A salvat o fetita de la moarte, a infruntat multe perilcole, a fost mama adoptiva pentru multi copii neajutorati si bolnavi. Dar Dumnezeu nu a lasat-o niciodata. Si i-a trimis chiar si un sot, la timpul potrivit, continuand amandoi lucrarea la care Dumnezeu i-a chemat. Nu spun ca doar femeile misionare sunt frumoase cu adevarat. Ce spun eu este ca frumusetea unui om devotat lui Dumnezeu, straluceste puternic!Leslie Ludy
O alta femeie deosebita, care m-a impresionat si continua sa ma impresioneze este Leslie Ludy. Pe strada cu siguranta nu ar trece neobservata, fizic vorbind. Sufletul ei este atat de frumos incat pur si simplu straluceste. O femeie devotata lui Hristos, o femeie a rugaciunii, stralucind in interior si in exterior, o femeie de la care am multe de invatat.

Un exemplu din cateogoria ,,frumoasa doar la exterior” nu am sa dau. Nu doresc sa fac acest lucru intrucat nu ar fi intelept din partea mea. Insa fiecare din noi putem sa ne gandim la cel putin un exemplu. Frumusetea fizica trece rapid si ce ramane este omul care se afla in interior.

Imi vin in minte acum doua versuri dintr-o poezie draga sufletului meu, scrisa de Ruth Bell Graham, un alt exemplu de frumusete veritabila. 

I don’t need a handsome man

But let him be like You. 

Postarea aceasta nu este despre ceea ce imi doresc eu de la viitorul sot ( in caz ca Dumnezeu are casatoria in planul Lui bun pentru mine ), insa le-am scris acum pentru ca se potrivesc cu ideea a aceea ce am vrut sa spun. Un om asemanator lui Dumnezeu in caracter straluceste si astfel de oameni trebuie sa tanjim sa fim. Astfel de oameni sunt frumosi cu adevarat.

2 comentarii:

  1. De prima femeie nu am auzit, dar a doua reprezintă un model și pentru mine!
    Poezia e absolut superbă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu tot de la Leslie Ludy am aflat de Lydia Prince.
    Da, poezia este absolut superba. O citesc des. :)

    RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates