Social Icons

luni, 25 iunie 2012

A te inchina creaturii in loc sa te inchini Creatorului


Stirile PROTV: 
Povestea lui nea Ion, barbatul cu trup intact la 7 ani de la deces. Mitropolia refuza sa comenteze

La un schit din Neamt, calugarii au expus spre inchinare, ramasitele pamantesti ale unui localnic cu un trecut nu tocmai pios. I-a bulversat faptul ca nea Ion, scos din mormant dupa 7 ani, avea trupul intact.
Acum, toata lumea este in cumpana. Omul si-a inchinat viata Domnului doar cateva saptamani, pentru ca in rest si-a trait viata din plin. Pana sa ia mai marii bisericii o decizie, daca e sfant sau nu, osemintele lui vor fi tinute intr-o baraca din lemn.
De cateva luni, sute de pelerini au trecut pe la Schitul Radeni ca sa vada minunea, adica pe Cuviosul Iosif.
Fost paznic la CAP si tatal a noua copii, nea Ion s-a prapadit in 2004. Ultimele trei saptamani din viata si le-a petrecut la manastire in haine de calugar. Acum, dupa sapte ani, rudele l-au dezgropat ca sa ii faca slujba, doar ca l-au gasit aproape neschimbat.
Calugarii sunt convinsi ca tin un sfant in lacasul lor. Oamenii din sat sunt ceva mai sceptici. Parca nu le vine sa creada ca nea Ion pe care il stiau ei, ar putea face minuni.
Imune la gura lumii, doua dintre fetele raposatului calugar Iosif au numai vorbe bune despre tatal lor. Ba chiar in cinstea lui au pregatit si o casa memoriala.
Medicii legisti vorbesc in alti termeni. Cred ca nea Ion a fost ingropat intr-un sol uscat si de aceea nu s-a descompus.
"Este practic un fenomen de deshidratare a cadavrului, tegumentele isi pastreaza aspectul natural, fata este aceeasi, dar este slabita, pielea se muleaza pe oase, iar in rest, cavadrul isi poate pastra aceasta intergritate pe o perioada de cateva sute de ani", este de parere Calin Scripcaru, medic legist.
Teoretic, daca omul ramane in starea actuala multi ani de aici inainte si va trece de expertiza unei comisii din partea Sfantului Sinod, atunci va putea fi cinstit ca atare. Deocamdata reprezentantii Mitropoliei au refuzat sa comenteze cazul.Daca Pavel si Petru si ingeri ( sunt multe texte in Biblie ) au avertizat oamenii sa nu se inchine lor, pentru ca sunt oameni, ci lui Dumnezeu, de ce cauta oamenii mereu sa se inchine facaturii in locul Facatorului?

Şi m'am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi -a zis: ,,Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sînt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, cari păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!  Apocalipsa 19:10

Cînd era să intre Petru, Corneliu, care -i ieşise înainte, s'a aruncat la picioarele lui, şi i s'a închinat. Dar Petru l -a ridicat, şi a zis: ,,Scoală-te, şi eu sînt om!`` Faptele Apostolilor 10:25

Apostolii Barnaba şi Pavel, cînd au auzit lucrul acesta, şi-au rupt hainele, au sărit în mijlocul norodului, şi au strigat: 15 ,,Oamenilor, de ce faceţi lucrul acesta? Şi noi sîntem oameni de aceeaş fire cu voi; noi vă aducem o veste bună, ca să vă întoarceţi dela aceste lucruri deşerte la Dumnezeul cel viu, care a făcut cerul, pămîntul şi marea, şi tot ce este în ele. “  Faptele Apostolilor 14:14-15

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates