Social Icons

marți, 26 februarie 2013

Cugetare II


Zilele acestea m-am tot gandit la cat timp am irosit in viata. Infricosator de mult timp! Timp irosit pe lucruri inutile, ce la vremea respectiva mi-au parut de maxima importanta. Regret acum. Timp irosit, timp ce niciodata nu se mai intoarce ... Timpul este practic viata.
De asemenea, mi-am amintit ca ziua de maine nu este a mea. Noi oamenii, mai ales tinerii, gandesc ca moartea este pentru ceilalti. Ceilalti mor. Nu stiu cati se gandesc serios ca poate ziua de maine nu o sa mai vina niciodata pentru ei. Nu e prima oara cand ma gandesc la asa ceva, dar acum realizez ca daca eram cu adevarat constienta ca si pentru mine viata se poate sfarsi in secunda urmatoare, cu siguranta s-ar fi redus considerabil timpul irosit pe lucruri inutile.

Am citit azi o meditatie de Eli A. Yoder care spunea asa: Ziua de astazi nu a mai fost si nici nu va mai fi vreodata. De aceea trebuie sa fim atenti ce vom face azi. Ce vom face ne poate influenta destinul nostru vesnic. Deoarece ziua de maine nu este a noastra si ziua de ieri nu se va mai intoarce niciodata, ziua de azi este tot ce ne-a ramas. Haideti, asadar, s-o folosim cu intelepciune. Daca vom trai ziua de azi in ascultare de Dumnezeu, orice zi de ieri va fi o amintire a fericirii si fiecare maine va fi un vis al sperantei. [...]
Astazi ma voi purta cu oamenii ca si cum ar fi ultima mea zi in viata. Ziua de maine s-ar putea sa nu mai vina niciodata pentru mine. 

Din fericire, azi nu este prea tarziu sa ma intorc din drum si sa inclin balanta in favoarea timpului folosit cu intelepciune, realizand mai mult ca niciodata ca timpul nu inseamna bani, ci timpul inseamna viata.

Cata,

3 comentarii:

 1. Bine zice autorul, și pe mine mă tot apasă aceste gînduri. Uneori cînd mă pun în pat seara îmi vine să plîng și uneori chiar o fac că am lăsat să treacă ziua pe lîngă mine, că am risipit o zi.
  Mă rog Domnului să îmi dea înțelepciune să prețuiesc fiecare zi și să îl descopăr tot mai mult!
  Așa mult îmi plac melodiile de fundal! :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu ma rog la fel.
  Ma bucur ca iti place melodia. E una din melodiile mele favorite. Give me Jesus de Fernando Ortega

  RăspundețiȘtergere
 3. Predici cu har de C.H.Spurgeon :

  Cuprinde o colectie de 7 predici ale lui Spurgeon :

  Vointa libera o sclava
  Alegerea
  Domnule , spune-ne pentru cine a murit Cristos
  Chemarea eficace
  Perseverenta in sfintenie
  Mantuirea numai prin har
  Lanul in flacari

  Cei ce doresc sa primeasca GRATUIT cartea sunt rugati sa-si

  exprime dorinta si sa-si trimita adresa postalala:

  raule@xnet.ro sau tel.0721262013

  Oferta valabila in tara si peste hotare.

  http://adunareaharulsuveran.wordpress.com/2013/02/13/predici-cu-har-de-c-h-spurgeon/

  RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates