Social Icons

duminică, 1 iunie 2014

Cand dragostea invinge boala

Sursa foto: aici

          Ce frumoasa este viata cand iubesti si esti iubit in mod autentic. M-am bucurat sa asist virtual la un moment deosebit din viata acestui cuplu. Cu adevarat, dragostea adevarata nu moare niciodata, chiar daca mintea, in cea mai mare parte a timpului, nu mai recunoaste persoana pe care o iubeste.
          Am citit pe un site medical ca ingrijirea unui pacient cu Alzheimer presupune solicitari fizice, dar mai ales psihice, motiv pentru care de multe ori insotitorul poate manifesta: furie, tristete, schimbari de dispozitie, dureri de cap sau dureri de spate, dificultati de concentrare, tulburari de somn. Imi imaginez ca, in ultimii trei ani, sotia a avut parte de multe momente dureroase, dupa cum si spunea, este greu sa vezi cum persoana iubita se pierde pas cu pas. In acest context, ne putem imagina ce impact a avut gestul sotului, care instictiv a plecat sa ii cumpere flori de Ziua Mamei, asa cum a obisnuit sa faca in fiecare an. Bucuria acestui gest i-a dat forte proaspete in a-si ingriji sotul iubit, macinat de o boala necrutatoare, atat pentru cel bolnav, dar mai ales pentru cei dragi ai lui.
          Binecuvantat sa fie Dumnezeu care a turnat in inimile oamenilor iubirea. Cum ar fi fost viata fara iubire?


5 comentarii:

  1. Draga Catalina,

    Pe mine ma intristeaza foarte mult cazurile de acest gen. Mereu ori le evit ori incerc sa intorc situatia invers. Apreciez mult astfelt de oameni si cu mult mai mult Dumnezeu face socotelile Lui de acolo de sus.

    Viata fara iubire ar fi o irosire, ea in genere nu ar exista, cred ca fara iubire omul se usuca, se usuca in sensul direct. Noi suntem aici, pe pamant pentru a iubi si bucura de iubirea Lui Dumnezeu.

    Sa fii iubita de oameni si sa iubesti oamenii, asta iti doresc!!!

    Te pup si sa ai o noapte buna :)

    Cu drag,
    Liuba G
    xxx

    RăspundețiȘtergere
  2. Are mare dreptate acel site medical unde ati citit articolul respectiv . Ingrijirea unui bolnav d e alzhaimer presupune mult consum fizic , financiar si mai ales psihic . O stiu din proprie experienta . Un lucru nu-l pot crede din articolul dumneavoastra . Nu pot inghitii chestia aia cu tipul bolnav de Alzhaimer care s-a ridicat din pat si s-a dus glontz sa cumpere sotiei iubitoare care-l ingrijea ...flori cu ocazia Zilei Mamei !!! Mi-o amintesc pe mama mea { Dumnezeu s-o odihneasca ! } care , atunci cand scapa de sub supravegherea noastra , a membrilor familiei mele ...pleca " in papuci si-n pielea goala "....la propriu , fara sa stie unde pleaca si mai ales de ce ! Mi-o aduceau inapoi vecinii care-o cunosteau si ma cunosteau iar o data mi-a adus-o si politia . Niciodata n-a putut da o explicatie unde si mai ales de c e ...pleaca ...asa cum pleaca . In alta ordine d e idei , va felicit pentru ca v-ati ales ca motto Textul d e Aur al Bibliei si ...v-asi ruga cu umilita sa-mi spuneti si mie de ce biserica tineti , carui cult religios neoprotestant ai apartineti ? Va rog sa nu fiti la fel d e secretoasa precum amicul Teonymus si sa va a duceti aminte d e cuvintele Mantuitorului : " Marturisiti-va unii altora " . Mie-mi ajunge si o simpla initiala . Va multumesc anticipat pentru bunavoita .

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca este adevarata stirea despre acest om. De ce? A fost filmat in timp ce a facut asta si sunt oameni martori. Este posibil ca acest domn sa aiba Alzheimer, insa intr-o faza incipienta. Asta ar implica faptul ca are mai multe momente in care este constient de sine si de cei dragi.
    Imi pare rau pentru mama dumneavoastra. Ma bucur ca Dumnezeu v-a dat putere sa o ingrijiti. Stiu ca nu este deloc usor cu o astfel de boala, in special in stadiul avansat de care ati amintit.
    In ce ma priveste, nu este un secret si pot spune despre biserica pe care o frecventez. Sunt crestina si inteleg a fi crestin prin a avea o relatie personala cu Dumnezeu. As dori sa mentionez ca nu apartin unui cult, ci apartin Domnului Hristos. Insa, daca vreti musai sa stiti si cultul crestin prin care eu m-am intalnit cu Dumnezeu, vi-l mentionez: Crestini dupa Evanghelie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sora Toma , va multumesc pentru incredere ! Sa stiti ca nu sant multi crestini { amicul Teonymus este doar unul dintre ei } care sa-i dezvaluia si biserica careia ai sant afiliati de aceea marturisirea dv.stra inseamna foarte mult , din punctul meu d e vedere . Am vizitat si eu [ in urma cu vreo douazeci d e ani ]si am participat la slujbele oficiate in cadrul bisericii pe care dumneavoastra o declarati ca biserica careia ai apartineti . Era pe undeva pe langa Monumentul Eroilor Sanitari din Bucuresti . Nu mi-au placut insa regulile existente acolo , faptul ca femeile erau asezate separat de barbati si faptul ca erau obligate toate , sa poarte un " acoperamant " al capului . Aceasta , plus faptul ca respectiva biserica era situata mult prea departe d e locuinta mea { fireste dupa vreo cateva luni am descoperit o alta comunitate , mult mai apropiata de casa unde-mi duceam zilele pe atunci } si ce-i mai important ca, mi-au stat Adventistii de Ziua a Saptea in drum , m-au facut sa nu mai particip la slujbele ce erau facute acolo in Numele Domnului . Fireste avand in vedere ca-mi facusem multi prieteni printre enoriasii de acolo si azi mai primesc cand si cand invitatii de a participa la serviciile religioase din cadrul Bisericii Crestini dupa Evanghelie , carora in functie de timp sau stare d e sanatate le dau curs uneori , participand la slujbele de multumire adresate Domnului Dumnezeu . Cu tot respectul pentru dv.stra sora Toma va contrazic : apartineti unui CULT RELIGIOS , chiar daca declarati ca apartineti Domnului Cristos Mantuitorul , fara suparare . Dupa stiinta mea Isus a tinut-o pe Maria Magdalena langa El si inpreuna cu ceilalti ucenici , nu intr-o locatie separata si de asemenea Biblia nu raporteza pe nicaieri faptul ca aceasta ar fi fost obligata sa-si acopere capul inaintea fratilor { a celorlalti ucenici } sau a Domnului . Aceasta regula este aplicata foarte strict in cadrul BCE de astazi insa pe vremea Domnului Isus ...Oamenii si-au facut biserici in care au introdus reguli pe care Domnul Isus ...nici macar in gluma nu s-ar fi gandit sa le aplice . de aceea spun ca de fapt apartineti cultului si nu Domnului in totatlitate . Va rog umil sa nu va supere sinceritatea mea . Respect deosebit in continuare iubita sora in Domnul !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma supara sinceritatea dvs. Nu am de ce.
    Amicul Teonymus a fost mai intelept decat mine. A realizat ca daca va dezvalui cultul crestin la care este membru, ar intra intr-o eventuala polemica cu anumiti vizitatori ai blogului. In plus, din acel moment al dezvaluirii, toate postarile sale ar fi fost percepute prin prisma respectivului cult si multi ar fi inteles poate un mesaj gresit. Amicul Teonymus a dat dovada de intelepciune. :)
    Cu tot respectul, nici eu nu sunt dispusa pentru polemica. :) Multumesc frumos pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates