Social Icons

sâmbătă, 31 mai 2014

Descifrând Femeia, partea I


          Desi se intinde doar pe parcursul a 2 minute, cred ca este unul din cele mai bune filmulete realizate vreodata pe tema comunicarii. Mesajul este clar: una din nevoile de baza ale femeii este sa fie ascultata si nu oricum, nu cu superficialitate si plictiseala, ci o ascultare autentica, avand la baza dorinta de a intelege situatia prezentata.
          Nu incerca sa rezolvi problema. Am nevoie sa ma asculti. Aceasta este rugamintea femeii: sa fie ascultata. Barbatii au fost creati cu instinctul de a proteja, a rezolva problemele, a gasi solutii, a repara orice trebuie reparat. Ii iubim si ii respectam pentru asta. Insa, nevoia femeii de a fi ascultata va fi intotdeauna pe primul loc. Automat, nu orice problema o rezolvi ascultand, este nevoie de actiune, de o solutie, de luat atitudine. Din punctul meu de vedere, atat a asculta cat si a actiona sunt la fel de importante. Din pacate, insa, putini barbati sunt constienti de importanta ascultarii unei femei.
          Ma amuza expresia faciala a barbatului din filmulet. Cu fruntea incruntata, cu ochii atintiti pe cuiul din capul femeii, dand din cap ca semn al ascultarii, dar de fapt singurul lucru pe care se concentra cu adevarat era cuiul cu pricina. Insa pe cat este de amuzant, pe atat de real. Din cate am inteles din ce am studiat, cand o femeie se plange de o problema, barbatul, in subconstient lui, crede ca ea il invinovateste cumva de existenta problemei si atunci el cauta, instinctiv, sa o rezolve. Astfel, acorda foarte putin interes in a asculta femeia, care pur si simplu se plange de o problema.
          In concluzie, daca vrei sa faci o femeie fericita, ascult-o atunci cand are nevoie de asta. Si abia dupa ce ai ascultat-o, ia initiativa in rezolvarea problemei. Da, o femeie vorbeste, de obicei, mai mult decat un barbat. Dar, inarmeaza-te cu rabdare si ascult-o in ce are de spus. Pana la urma, adevar grait-a cine a spus ca daca o femeie nu iti vorbeste sau iti vorbeste putin, de cele mai multe ori, e semn clar ca este suparata pe tine.

 Sursa foto: aici

4 comentarii:

  1. Interesant filmuletul si cam asa este...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Este bine gandit.
    Pentru o comunicare eficienta avem nevoie sa ne cunoastem reciproc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca gresesti stimata Catalina Toma ! De unde si pana unde v-a venit aceasta idee , " barbatii au fost creeati cu instinctul d e a proteja " etc , etc ? Oare considerati femeia inferioara barbatului deoarece nu poate rezolva problemele sau a ...repara ce-i d e reparat ? Nu credeti ca prin aceste ganduri ....lasati impresia ca din punctul dv.stra d e vedere femeia ai este inferioare barbatului ...caNd , d e fapt EA A FOST CONSIDERATA D E CATRE INSUSI DUMNEZEU TATAL SI CREATORUL TUTUROR LUCRURILOR CE S E VAD SI NU S E VAD D E PE ACEST PAMANT ....EGALA CU BARBATUL ? Dupa umila mea parere femeia este la fel ca barbatul ba chiar in anumite situatii este infinit mai puternica , mai rezistenta decat acesta din urma .

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Gheorghe, imi pare rau daca am lasat impresia ca eu cred ca femeia este inferioara barbatului. Eu nu cred acest lucru. Eu cred ca femeia si barbatul sunt egali in statut, dar cu responsabilitati diferite inaintea lui Dumnezeu. Am scris aici una din convingerile mele in ceea ce priveste femeia:http://peurmelepasilorlui.blogspot.ro/2012/02/femeia-fost-facuta-pentru-fi-iubita.html
    Faptul ca eu consider ca barbatul este mai puternic decat femeia, in anumite privinte, nu inseamna ca vad femeia inferioara si barbatul superior. Se completeaza unul pe celalalt in puncte forte si puncte slabe. :)

    RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates