Social Icons

vineri, 30 mai 2014

Crezi ca ai prieteni adevarati?

          Saptamana trecuta un tanar a postat pe internet un citat, foarte interesant, despre prietenie. De atunci, mi-a tot ramas gandul la intrebarile din citatul respectiv. 
 ,,Crezi ca ai prieteni adevarati? Mai gandeste-te o data. Daca acum cineva le ofera o foarte mare suma de bani, cu contidia sa nu te mai caute, cati crezi ca ar refuza oferta?"
          M-a pus pe ganduri. Am inceput sa-mi analizez viata, intrebandu-ma cati dintre cei pe care ii consider prieteni ar prefera sa accepte o foarte mare suma de bani in schimbul prieteniei noastre. Cati ar refuza? Cat de mare pret pun prietenii mei pe prezenta mea in viata lor? Intr-o lume a crizei financiare, o lume in care o suma mare de bani ar fi binevenita oricand, sa o refuzi ar inseamna ca ai un motiv intemeiat sa faci acest lucru. Adevarul este ca nu m-a interesat niciodata cat de multi prieteni am, atata timp cat cei pe care ii am sunt autentici.
          Intr-o lume a Facebook-ului, intr-o lume in care multi cred ca daca ai 6000 de prieteni virtuali, esti admirat, iubit si pretuit, este un adevarat act de curaj sa te bucuri atunci cand ai putini prieteni. Insa, cand acestia sunt autentici, fac mai mult decat miile de prieteni falsi, care iti sunt alaturi doar cand e soare si cand poti sa le oferi tu ceva.
          Un adevarat prieten te accepta asa cum esti, te incurajeaza si te stimuleaza sa fii cea mai buna varianta a ta, iti este alaturi si la bine dar mai ales la rau, se bucura impreuna cu tine cand ai parte de binecuvantari si nu ar renunta la tine, nici chiar pentru o suma foarte mare de bani. In urma analizei facute,am ajuns la concluzia ca Dumnezeu m-a binecuvantat cu prieteni adevarati, nu multi la numar, dar adevarati. Am prieteni care presupun ca ar refuza acea suma de bani si ma bucur de acest lucru.
          Cu ocazia citatului, m-am analizat si pe mine. As accepta o foarte mare suma de bani in schimbul prieteniei cu cineva? Daca da, cu cine si de ce? Daca nu, atunci ar fi un lucru bun sa investesc si mai mult in acea relatie de prietenie. Oamenii ne-au fost dati pentru a fi iubiti si lucrurile pentru a fi folosite, nu invers.
          In final, raman doua intrebari: 
Tu ai prieteni adevarati?
Tu esti un prieten adevarat?


6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Si eu sper acelasi lucru, in ce ma priveste.
      Se merita sa investim in oameni, in relatii si mai putin in mediul vitual si tehnologie.

      Ștergere
  2. Am auzit făcută diferența și altfel. Erau imparțiti în prieteni și amici, dar nu era vorba de bani. Intrebarile acestea sunt răscolitoare. Poate puțini ar accepta să vândă, ca Iuda, dar mai mulți sunt gata să facă un troc.Te am ca prieten dacă am și eu beneficii din asta:dacă mă mă lauzi, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Din punctul meu de vedere, insa, cel care imi este prieten doar pentru ca ii pot oferi eu ceva, se afla in aceeasi barca cu cel care ,,ar vinde" prietenia noastra pe o suma foarte mare de bani.

      Ștergere
  3. Eu cred ca prietenii care raman alaturi de noi in ciuda curgerii timpului si a evenimentelor traite, aceia sunt adevarati. In ce ma priveste, sper sa nu dezamagesc niciodata pe aceia pe care Dumnezeu mi i-a daruit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii cum se spune, in viata nu ne facem prieteni ci ii descoperim pe cei ce ne sunt prieteni. Ai o dorinta buna. Si eu imi doresc sa fiu un prieten de nadejde.

    RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates