Social Icons

luni, 8 aprilie 2013

Recomandare carti



Cei care ma cunosc cat de cat stiu ca sunt pasionata de citit. Cititul ma relaxeaza si ma face fericita, imi imbogateste viata si ma influenteaza in bine. De mica mi-a placut sa citesc si cred ca voi face asta atata timp cat voi trai.
Ma bucur ca Dumnezeu m-a binecuvantat cu prieteni deosebiti care fie mi-au recomandat carti bune, fie mi le-au daruit. Azi, in timp ce ma ocupam cu treburile casei, ma gandeam ca eu am oferit carti cadou, insa destul de rar am recomandat carti bune altora. Si m-am gandit ca, incepand de acum, cand si cand sa recomand carti. Am sa ma limitez la cele pe care le-am citit inainte.
De 8 ani de zile mi-am format un obicei sa citesc cu o agenda si un pix langa mine pentru a-mi nota ideile esentiale ( va recomand sa faceti la fel, ajuta la o mai buna intelegere a cartii pe care o cititi ). Am sa incep sa recomand cartile din care am notat pe aceasta agenda, dupa care pas cu pas, in functie de cum imi amintesc, si alte carti pe care le-am citit inainte de 2005.
O sa descoperiti in aceasta lista si carti despre casatorie. Fiind pasionata de psihologia familiei, am citit pe subiect chiar daca nu era inca necesar. Prietenii care doresc sa le imprumut carti, ma pot anunta.

1. Nu am destula credinta sa fiu ateu de Norman Geisler si Frank Turek ( pasionata fiind de apologetica, aceasta este cartea mea favorita – cu exceptia cap. 3 in care se sustine Big-Bang-ul, este o carte deosebita )
2. Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu de Eric si Leslie Ludy ( a doua carte favorita )
3. Prada ispitei de Joshua Harris
4. Adio amoruri de Joshua Harris
5. Casatorie sfanta de Gary Thomas
6. Pledoarie pentru Hristos de Lee Strobel ( Jurnalistul ateu care s-a intors la Dumnezeu cautand sa scrie o carte impotriva lui Dumnezeu si ajungand sa scrie o carte pentru El )
7. Pasiune si Puritate de Elisabeth Elliot
8. Atributele lui Dumnezeu vol 1 ( vol 2 urmeaza sa-l citesc )
9. Scrisorile Lordului Foulgrin de Randy Alcorn ( Interesanta. Am imprumutat-o de la o prietena. Se atrage atentia asupra modului in care opereaza Satan pentru a tine departe omul de Dumnezeu si a-l distruge. )
10. The Lost Art of True Beauty de Leslie Ludy ( varianta in romana inca nu a aparut in tara – eu am primit-o cadou )
11. Visul familiei de Viorel Iuga ( Imprumutata de la biserica )
12. Adevaratul Preot sau Ce-ar face Isus in locul meu? De Ch. M Sheldon ( Am imprumutat-o de la o prietena )
13. Wrestling Prayer de Eric si Leslie Ludy (varianta in romana inca nu a aparut in tara – eu am imprumutat-o  de la o prietena)
14. Prea ocupat pentru a nu ma ruga de Bill Hybels ( am imprumutat-o de la o prietena )
15. Cine esti cand nu te vede nimeni de Bill Hybels  ( am imprumutat-o de la o prietena )
16. 70x7 Puterea de a ierta de Johann Cristoph Arnold ( Foarte buna cartea. Imprumutata de la biserica )
17. Viata fara voia mea de Kristen Jane Anderson ( Despre tanara care in mod miraculos supravietuieste tentativei de suicid. Am imprumutat-o de la o prietena. )
18. Daca vrei sa umbli pe apa, trebuie sa cobori din barca de John Ortberg
19. Rascumparata prin iubire ( Nu prea citesc romane, dar m-a captivat si am citit-o intr-o zi si o noapte – 530 de pag -. Am imprumutat-o de la o prietena )
20. Genoveva ( Un roman deosebit - m-a captivat si am citit-o intr-o zi si o noapte – 530 de pag – 312 pag )
21. Dragoste si Respect  de Emerson Eggerichs ( Cea mai buna carte despre casatorie citita pana in prezent )

M-as bucura, daca aveti si voi carti bune pe care doriti sa le recomandati, sa o faceti intr-un comentariu mai jos. Eu personal am o lista cu carti de citit si stiu ca nu sunt singura, asa ca suntem mai multi care am aprecia recomandari de carti bune.

2 comentarii:

  1. Îţi recomand să citeşti şi romanele Ligiei Seman, mie mi-au fost foarte folositoare :) În mod special "Tragedie şi triumf"

    RăspundețiȘtergere
  2. Milena, draga, am auzit de cartea asta. Multumesc de recomandare. :)

    RăspundețiȘtergere

Contribuie. Parerea ta conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Templates